Парламент Іспанії відсторонив ув'язнених каталонських депутатів

Парламент Іспанії відсторонив ув'язнених каталонських депутатів

Укрінформ
Нижня палата парламенту Іспанії призупинила роботу чотирьох каталонських депутатів, які цього тижня отримали мандати, оскільки вони перебувають у в'язниці.

Про це пише The Telegraph.

"Четверо ув'язнених каталонських політиків були відсторонені від парламентської роботи, оскільки депутати іспанського Конгресу продовжують страждати від наслідків незаконного референдуму про незалежність Каталонії у 2017 році", - йдеться у повідомленні.

Спікер парламенту, Меріцель Бате з соціалістичної партії, пояснила, що рішення призупинити діяльність каталонських політиків було прийнято відповідно до норм Кримінального кодексу країни, оскільки четверо політиків знаходяться під вартою за звинуваченнями у сепаратизмі, як і ще 8 лідерів руху за незалежність Каталонії.

Цим законодавцям, включаючи колишнього віце-президента Каталонії Оріола Жункераса, для якого прокурори просять 25-річний термін покарання, було дозволено вийти з в'язниці, щоб прийти на присягу на відкритті засідання нового парламенту у вівторок.

Вони здобули свої депутатські мандати за підсумками дострокових виборів в Іспанії 28 квітня.

Читайте також: Арештовані лідери каталонських сепаратистів пройшли в іспанський парламент

Як повідомлялося, у Мадриді п'ятірка обраних до парламенту політиків та інші лідери каталонських сепаратистів звинувачуються в організації нелегального референдуму за незалежність Каталонії у 2017 році. Головному обвинуваченому Жункерасу загрожує позбавлення волі терміном до 25 років за обвинуваченням у заколоті та нецільовій розтраті бюджетних коштів. Він звинувачує суд в упередженості та називає процес політичним. Загалом у мадридському процесі звинувачується дванадцять каталонських сепаратистів.

Фото: Angel Navarrete/Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-