Генсек ООН вшанував пам`ять загиблих миротворців, серед яких український офіцер

Генсек ООН вшанував пам`ять загиблих миротворців, серед яких український офіцер

Фото
Укрінформ
З наближенням Міжнародного дня миротворців ООН, генеральний секретар Антоніу Гутерреш вшанував пам`ять 119 миротворців, які загинули в 2018 та 2019 роках, серед яких є й український офіцер.

Про це йдеться у повідомленні Постійного представництва України при ООН.

"Генсек ООН вшановує пам'ять 119 цивільних, військових та поліцейських, які загинули на службі миру у 2018 - 2019 роках", - написали дипломати і додали фото Гутерреша під час церемонії.

Українські дипломати нагадали, що серед загиблих за останні роки блакитних шоломів, на жаль, є й український офіцер, полковник Юрій Політько, який виконував завдання у ДР Конго як військовий спостерігач.

Генеральний секретар також віддав шану більш ніж 3800 миротворцям ООН, які полягли заради підтримання миру та безпеки з часу заснування організації.

Читайте також: В ООН ушанували пам’ять загиблих миротворців

"Генеральний секретар віддає шану більш ніж 3800 хоробрим жінкам та чоловікам, які віддали свої життя на службі миру з 1948 року. Серед них було 54 українці", - додав постпред України при ООН Володимир Єльченко.

Загиблим у 2018-2019 роках миротворцям будуть присвоєні (посмертно) медалі Даґа Гаммаршельда і медалі капітана Мбайє Діагне за виняткову хоробрість.

Щороку 29 травня відзначається Міжнародний день миротворців ООН.

Фото: @UKRinUN 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-