В ООН ушанували пам’ять загиблих миротворців

В ООН ушанували пам’ять загиблих миротворців

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ушанував пам’ять працівників ООН, які загинули під час виконання службових обов’язків у 2018-му - на початку 2019 року.

Про це йдеться у заяві на сайті ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Віддамо шану пам’яті тим, що докладемо поновлених зусиль задля досягнення миру, добробуту та можливостей для всіх людей”, - заявив Гутерреш на церемонії.

Він нагадав, що з січня 2018 року до березня 2019-го при виконанні службових обов'язків загинули 115 співробітників ООН із 43 країн.

Читайте також: У катастрофі літака Ефіопських авіаліній загинули 19 співробітників ООН

“Більшість із них були залучені до миротворчої діяльності, яка нині стикається з дедалі небезпечнішими викликами. 103 зі 115 були нашими колегами-миротворцями з африканських країн”, - зазначив генсек ООН.

За його словами, за цей час загинули також 19 цивільних колег із агенцій, фондів та програм ООН, а 21 працівник організації загинув у катастрофі літака “Ефіопських авіаліній” у березні.

Гутерреш висловив найглибші співчуття сім’ям та близьким загиблих. Присутні на церемонії після короткої промови генсека вшанували їхню пам’ять та самопожертву хвилиною мовчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-