У катастрофі літака Ефіопських авіаліній загинули 19 співробітників ООН

У катастрофі літака Ефіопських авіаліній загинули 19 співробітників ООН

Укрінформ
19 співробітників Організації Об’єднаний Націй були на борту літака Ефіопських авіаліній, який зазнав аварії у неділю, 10 березня. Всі вони загинули.

Про це йдеться у заяві ООН.

«Згідно з повідомленням кенійського Департаменту ООН з безпеки, у катастрофі загинули 19 співробітників ООН», - йдеться у повідомленні.

В організації уточнили, що шестеро з загиблих працювали у Всесвітній продовольчій програмі, двоє - в управлінні Верховного комісара ООН з прав людини, двоє - у Міжнародному союзі електрозв’язку.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН, Міжнародна організація міграції у Південному Судані, Світовий банк, місія ООН у Сомалі трагічно втратили по одному співробітнику. Загинули також шість співробітників офісу ООН у Найробі.

«Причина трагедії поки не відома, проте погодні умови, за попередніми повідомленнями, були хорошими, а літак впав у полі поблизу Бішофту, у приблизно 35 милях від столиці», - повідомили в організації.

Читайте також: Щонайменше 10 загиблих у літаку Ethiopian Airlines були співробітниками ООН

В ООН нагадали, що трагедія сталася напередодні Асамблеї програми ООН з довкілля, яка збере голів держав, профільних міністрів та тисячі інших учасників на п’ятиденний саміт у столиці Кенії Найробі. Саме туди летіли загиблі співробітники.

Раніше Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив свої співчуття родинам та близьким загиблих.

«Генеральний секретар з глибоким сумом дізнався про сьогоднішню катастрофу літака поблизу Аддис-Абеби. Він висловлює свої щирі співчуття та солідарність із сім’ями та близькими жертв трагедії, включно зі співробітниками ООН», - йдеться у заяві речника Генсека ООН Стефана Джжарріка, розповсюдженій для ЗМІ.

Дюжаррік додав, що ООН наразі перебуває у тісному контакті з владою Ефіопії, аби з'ясувати більш детальну інформацію щодо співробітників ООН, які загинули у трагедії.

До висловлень жалю та співчуття вже долучилися більшість голів департаментів та організацій системи ООН.

Як повідомляв Укрінформ, в результаті катастрофи літака авіакомпанії Ethiopian Airlines, що сталася сьогодні у Ефіопії, загинули громадяни понад 35 країн.

«Боїнг» Ефіопських Авіаліній вилетів до Найробі (Кенія) з Аддіс-Абеби (Ефіопія) о 8:44 ранку за місцевим часом і вже за шість хвилин втратив зв`язок з диспетчером. Катастрофи зазнав новий літак однієї х останніх модифікацій компанії «Боїнг». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-