Суд у Нью-Йорку дозволив банкам розкрити фінансові звіти Трампа

Суд у Нью-Йорку дозволив банкам розкрити фінансові звіти Трампа

Укрінформ
У середу, 22 травня, федеральний суд у штаті Нью-Йорк виніс рішення, що дозволяє банкам Deutsche Bank та Capital One передати у Конгрес США фінансові звіти Дональда Трампа.

Рішення змусило адвокатів Трампа знову захищатися, а Демократичну партію - святкувати проміжну перемогу, повідомляє видання The Hill.

“У середу, федеральний суд у Нью-Йорку вирішив, що Deutsche Bank та Capital One можуть надати фінансові звіти законодавцям-демократам з Палати представників Конгресу США після того як Білий дім намагався заблокувати такі дії”, - повідомляє видання.

Демократи у Конгресі прагнуть розслідувати діяльність Трампа, його адміністрацію, приватні бізнеси та сім’ю. Раніше він намагався судитися з фінансовими установами, намагаючись заборонити їм передачу документів на вимогу голови комітету фінансових послуг Палати представників Максін Вотерс та голови комітету з розвідки Адама Шіффа. 

“Адвокати президента США аргументували заборону розкриття фінансових звітів Трампа тим, що це може “нанести непоправну шкоду”... Вони пообіцяли оскаржувати будь-яке рішення, якщо воно буде не на користь їхнього клієнта”, - пояснюють журналісти.

Читайте також: Трамп звинувачує демократів у спробі реваншу після оприлюднення звіту Мюллера

The Hill додає, що нинішнє рішення суду стало вже другою поразкою Трампа цього тижня у правовій боротьбі з конгресменами Демократичної партії за доступ до фінансових звітів президента США.

“Рішення суду у середу стало вже другою поразкою президента у його правовій війні з Демократами у Палаті представників після того як у понеділок федеральний суддя в окрузі Колумбія дозволив бухгалтерській фірмі Трампа Mazars передати фінансові звіти до комітету з надзору та реформ Палати представників. Адвокати Трампа вже оскаржили це рішення”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Трамп оскаржив рішення суду розкрити його фінансові звіти

За словами журналістів, демократи намагаються здобути якомога ширший доступ до фінансових документів Трампа, аби посилити на нього тиск напередодні кампанії 2020-го року. Водночас адвокати президента США оскаржуватимуть кожне рішення, включно з ухвалою суду у Нью-Йорку, а юридично-правова війна може “затягнутися на наступні тижні та місяці”.

“Деякі експерти з юриспруденції передбачають, що боротьба може дійти до самої верхівки судової системи США - Верховного суду”, - пояснює The Hill.

Читайте також: Конгрес США викликав на слухання двох екс-помічниць Трампа

Як повідомляв Укрінформ, суперечка між сторонами переросла в судове протистояння. У понеділок суддя окружного суду Вашингтона Аміт Мехта виніс рішення на 42 сторінках, у якому зобов'язав бухгалтерську фірму Mazars передати Конгресу наявні у неї фінансові звіти Дональда Трампа за попередні періоди.

Суддя обґрунтував своє рішення зокрема тим, що Конституція, яка дозволяє Конгресу здійснити імпічмент президента, не може позбавити законодавців повноважень проводити розслідування щодо діяльності людини, яка очолює Білий дім.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-