Трамп оскаржив рішення суду розкрити його фінансові звіти

Трамп оскаржив рішення суду розкрити його фінансові звіти

Укрінформ
Команда юристів президента США Дональда Трампа подала позов проти рішення федерального судді, який зобов'язав бухгалтерську фірму Трампа передати Конгресу його фінансові звіти за період, коли він ще не був господарем Білого дому.

Про це повідомляє The Washington Post.

"Адвокати президента Трампа у вівторок повідомили федерального суддю, що вони оскаржили "всі аспекти" його рішення, оприлюдненого в понеділок про те, що бухгалтерська фірма президента повинна передати його фінансові звіти Конгресу", - зазначається в повідомленні.

Повідомлення юристів президента стало останнім кроком у розвитку подій щодо протистояння між Білим домом і Конгресом США у спробах розкрити документи про фінансову діяльність Дональда Трампа до його терміну президентських повноважень.

Читайте також: Суд у США зобов'язав бухгалтерську фірму надати Конгресу фінансові звіти Трампа

Зокрема, Комітет з питань нагляду Палати представників вимагає фінансові документи Трампа для того, щоб визначити, чи мали місце конфлікти інтересів і порушення закону, коли президент не відсторонився від свого бізнесу. У Білому домі заявляють, що комітет перевищує конституційні повноваження, надані Конгресу.

Як повідомляв Укрінформ, суперечка між сторонами переросла в судове протистояння. У понеділок суддя окружного суду Вашингтона Аміт Мехта виніс рішення на 42 сторінках, у якому зобов'язав бухгалтерську фірму Mazars передати Конгресу наявні у неї фінансові звіти Дональда Трампа за попередні періоди. Суддя обґрунтував своє рішення зокрема тим, що Конституція, яка дозволяє Конгресу здійснити імпічмент президента, не може позбавити законодавців повноважень проводити розслідування щодо діяльності людини, яка очолює Білий дім.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-