Суд у США зобов'язав бухгалтерську фірму надати Конгресу фінансові звіти Трампа

Суд у США зобов'язав бухгалтерську фірму надати Конгресу фінансові звіти Трампа

Укрінформ
Суддя окружного суду Вашингтона Аміт Мехта виніс рішення, у якому зобов'язав бухгалтерську фірму Mazars передати Конгресу наявні у неї фінансові звіти Дональда Трампа за період, коли він ще не був президентом.

Про це повідомив у понеділок центральний американський телеканал CNN.

"У судовому рішенні на 41 сторінці суддя Аміт Мехта з окружного суду столиці відхилив спробу Трампа блокувати повістку комітету (Конгресу – ред.), наголосивши, що Конгрес має повноваження проводити розслідування стосовно президента", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Трамп ховає свого екс-радника від слухань у Конгресі щодо російської справи

Рішення Мехти, як зазначає телеканал, може стати підґрунтям для інших суддів у розгляді питань, де президент і його апарат намагаються обмежити Конгрес в отриманні фінансової документації про діяльність Трампа, зокрема, в податковій службі та банках.

"Просто неможна представити, щоби Конституція, яка надає Конгресу повноваження змістити президента за різних причин, у тому числі через злочинні дії, позбавляла би Конгрес повноважень проводити проти нього розслідування через незаконні дії – в минулому чи зараз",- заявив у цьому зв'язку суддя.

Читайте також: Трамп хоче розслідування проти Байдена через зв'язки його сина з Китаєм

Водночас повідомляється, що команда Трампа може оскаржити рішення відповідним чином у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-