Кнайссль залишиться главою МЗС в перехідному уряді Австрії

Кнайссль залишиться главою МЗС в перехідному уряді Австрії

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц подасть на затвердження президенту країни кандидатури для призначення на посади міністрів, які стали вакантними після виходу з коаліції "Австрійської народної партії" (FPÖ), за винятком глави МЗС Карін Кнайссль. 

Про це Курц та президент Австрії Александер Ван дер Беллен заявили під час спільної прес-конференції у вівторок у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Президент уповноважив мене після залишення посад та звільнень забезпечити функціонування федерального уряду та заповнити вакантні посади експертами. Мова йде про перехідний уряд… До кінця сьогоднішнього дня я передам федеральному президенту відповідні пропозиції", - сказав він.

Канцлер наголосив, що важливо забезпечити стабільність роботи виконавчої влади, як і проведення повного розслідування усіх підозр у зв'язку зі скандалом навколо відеозаписів з Ібіци.

Водночас президент Австрії підтвердив, що усі представники правопопулістської FPÖ залишили свої посади в коаліційному уряді і що він схвалить відповідні подання щодо звільнення, включаючи рекомендацію Курца звільнити главу МВС Герберта Кікля.

"Вчора Гайнц-Крістіан Штрахе передав мені письмову заяву про звільнення з посади віце-канцлера та федерального міністра у справах держслужби і спорту. Сьогодні федеральний канцлер Курц подав подання щодо звільнення міністра внутрішніх справ, і канцлер також мене поінформував, що з огляду на це федеральні міністри та держсекретарі від FPÖ також подали прохання про звільнення. Міністр закордонних справ заявила, що вона хоче продовжувати виконувати повноваження до кінця перехідного періоду. Я маю намір задовольнити усі ці запити", - заявив Ван дер Беллен.

За його словами, він очікує від канцлера подання на призначення нових міністрів у перехідний уряд, кандидатури яких особисто перевірятиме.

Читайте також: Парламент Австрії може висловити недовіру канцлеру Курцу

Як відомо, Австрію охопила урядова криза після публікації у ЗМІ відеозаписів, на яких тодішній очільник FPÖ Гайнц-Крістіан Штрахе обговорює з "племінницею російського олігарха" на Ібіці варіанти медійної та фінансової підтримки партії в обмін на доступ до державних контрактів після приходу FPÖ до влади.

В результаті скандалу в країні розпалася урядова коаліція між "Австрійською народною партією", яку очолює Себастіан Курц, та правопопулістською та проросійською "Австрійською партією свободи". В країні оголошено про проведення дострокових парламентських виборів на початку вересня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-