Головними ворогами Європи є націоналісти, яких фінансує РФ — Макрон

Головними ворогами Європи є націоналісти, яких фінансує РФ — Макрон

Укрінформ
Головними ворогами Європи нині є націоналісти, які також отримують підтримку і фінансування від росіян.

Про це заявив Президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю регіональним французьким ЗМІ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ворогами Європи є ті, хто не вірить у своє майбутнє. Націоналісти, які хочуть її розділити (Європу – ред.), є головними ворогами… Я вперше бачу зв'язок між націоналістами і закордонними інтересами, метою чого є знищення Європи», - сказав французький лідер.

Він додав, що росіяни нині як ніколи є активними у фінансуванні та підтримці екстремістських партій в Європі.

Як відзначив Макрон, націоналісти виступають проти усього, що є в інтересах Франції.

«Їхній проект послаблює Францію і розділяє Європу», - переконаний президент.

Макрон також відзначив небезпеку, яку становлять для Європи США і Китай. У зв'язку з цим він виступив за ухвалення європейської установчої конвенції між представниками нового керівництва Євросоюзу і громадянами після проведення виборів до Європарламенту 26 травня.

Читайте також: Франція не пов’язує Мінські угоди з ситуацією у Раді Європи

Цей документ, за словами президента Франції, має визначати стратегію Європи на наступні п'ять років та має включати й внесення змін до Угоди про ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 23-26 травня у ЄС пройдуть вибори до Європарламенту. У Франції, за соціологічними прогнозами, лідерами перегонів є ліберально-демократична партія Макрона «Республіка, вперед», а також крайня права націоналістична політична сила «Національне об'єднання» на чолі із лідером французьких націоналістів Марін Ле Пен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-