Війська США у Польщі є сигналом для Росії - Качинський

Війська США у Польщі є сигналом для Росії - Качинський

Укрінформ
Розташування американських військ на постійній основі у Польщі буде сигналом для Кремля, що можливі спроби порушити кордон країни дорого йому коштуватимуть.

Про це в інтерв’ю виданню Gazeta Polska заявив лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський.

“Постійна присутність армії США у нашій країні означає зростання рівня нашої безпеки. Це чіткий сигнал для Росії, що порушення нашого кордону дуже дорого коштувало б для неї, надзвичайно дорого”, - заявив Качинський.

За його словами, у Польщі Росія завжди “дуже ефективно” використовувала свою агентуру, яка може діяти під різними прапорами.

Качинський наголосив, що в історії Польщі “люди Москви” досить часто виступали в різних образах, зокрема й осіб, які захищали польські традиції, свободу і незалежність.

Лідер PiS зазначив, що він про це говорив ще на початку 90-х років, а зараз ця теза є навіть “ще більш актуальною”.

Як відомо, проти присутності американських військ в Польщі виступає антисистемне радикальне угруповання “Конфедерація Корвін Браун Лірой Націоналісти”, яке також має у своєму арсеналі антиєврейські, антиєвропейські та антиукраїнські гасла. Багато членів цього руху мають відверто проросійські погляди, відвідують Росію, зокрема й окупований Крим.

Читайте також: США і Британія звинуватили Росію в атаках на лікарні в Сирії

Польща веде активні переговори із США про розміщення на території країни американських військ на постійній основі. Як зауважують представники польської влади, переговори перебувають на останній фазі і незабаром очікується їхнє позитивне завершення.

На 12 червня планується зустріч у Вашингтоні президентів США та Польщі Дональда Трампа й Анджея Дуди.

Наразі в рамках передової присутності на ротаційній основі у Польщі дислокуються підрозділи збройних сил США чисельністю понад 4,5 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-