США і Британія звинуватили Росію в атаках на лікарні в Сирії

США і Британія звинуватили Росію в атаках на лікарні в Сирії

Укрінформ
За останні три тижні щонайменше 18 лікарень на північному заході Сирії піддалися нападам. Представники США і Британії поклали відповідальність за атаки на Москву і Дамаск.

Про це в п'ятницю на засіданні Ради Безпеки ООН заявили представники західних держав, пише "Голос Америки".

Території в північно-західній частині Сирії формально перебувають під захистом російсько-турецької угоди, укладеної у вересні минулого року. Незважаючи на це, сили режиму Башара Асада, підтримувані російськими військами, почали наступ на останній оплот сирійських повстанців. В ООН кажуть, що в цій зоні перебувають близько 3 мільйонів мирних жителів.

«Оскільки нам відомо, що Росія і Сирія є єдиними країнами, які здійснюють авіаційні польоти в цій місцевості, то який висновок можна зробити)... чи це були російські і сирійські ВПС?» - сказала на засіданні Радбезу ООН постпред Великобританії Карен Пірс.

Читайте також: Берлін, Париж і Лондон засудили авіаудари сил Асада і Росії по Ідлібу

Джонатан Коен, в.о. постпреда США в ООН, поклав відповідальність за проведення атак на лікарні на Росію і Сирію. Коен заявив, що його стривожив той факт, що кілька лікарень, що піддалися бомбардуванням, перебували в спеціальному списку, який був створений ООН і Росією для того, щоб захистити ці установи від атак.

Російський постпред Василь Небензя заявив, що російські і сирійські військові не ставили своєю метою руйнування цивільної інфраструктури і вбивство мирного населення.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-