Берлін, Париж і Лондон засудили авіаудари сил Асада і Росії по Ідлібу

Берлін, Париж і Лондон засудили авіаудари сил Асада і Росії по Ідлібу

Укрінформ
В Берліні, Парижі і Лондоні стурбовані недавніми обстрілом сирійського населення з боку режиму Асада і Росії.

Про це йдеться в спільній заяві трьох країн, розміщеному на сайті МЗС ФРН.

«Німеччина, Франція і Велика Британія глибоко стурбовані недавньої ескалації військових дій на північному заході Сирії. В останні дні цивільне населення в регіоні піддавалося сильним обстрілам з боку сирійського режиму і Росії, щоденними повітряними атаками і бомбардуваннями, в той час як Хаят Тахрір аль-Шам і інші угруповання, визнані ООН терористичними, посилили свої напади», - йдеться в заяві.

У ньому зазначено, що ця військова ескалація, яка забрала життя 120 осіб; вчинені в останні тижні повітряні нальоти на густонаселені райони, хаотичні бомбардування, використання бочкових бомб і цілеспрямовані напади на цивільну та гуманітарну інфраструктуру, особливо в школах і медичних установах, повинні припинитися. Вони є кричущим порушенням міжнародного гуманітарного права.

Три країни зазначають, що активізація теругруповувань, включаючи ІДІЛ і Аль-Каїду викликає серйозне занепокоєння, однак «жорстока кампанії сирійського режиму і його прихильників проти мільйонів цивільних осіб, які проживають в регіоні - це не про боротьбу з тероризмом, мова йде про пособництві режиму». Завдяки цій силі також становище сирійського населення в регіонах Ідліб і Хама буде тільки загострюватися.

Читайте також: Туреччина закликає РФ припинити авіаудари в Сирії - джерело

Цивільні особи були змушені покинути свої будинки через ескалації; За наявними даними, кількість переміщених осіб збільшилася протягом останніх двох тижнів на 180 тисяч. В регіоні проживає 3 мільйони громадян, у тому числі 1 мільйон дітей. Багато з них вже були переміщені кілька разів через звірства сирійського режиму. Будь-який військовий наступ у густонаселеному регіоні призведе до гуманітарної катастрофи.

У цьому зв'язку МЗС ФРН, Франції і Британії закликають всі сторони в терміновому порядку відмовитися від будь-якого військового наступу в регіоні і виконати свої зобов'язання щодо припинення насильства в Ідлібі. У Стамбулі, лідери Росії, Туреччини, Німеччини та Франції домовилися про постійне припинення вогню в Ідлібі, тепер його треба дотримуватися. Це має першорядне значення для забезпечення захисту цивільних осіб і полегшення їх страждань, забезпечення безпечного і безперешкодного доступу гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-