Трамп ховає свого екс-радника від слухань у Конгресі щодо російської справи

Трамп ховає свого екс-радника від слухань у Конгресі щодо російської справи

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп доручив колишньому адвокату Білого дому Дону Макгану відхилити виклик на слухання в Конгресі для свідчень у вівторок по справі, пов'язаній із втручанням РФ у вибори в США, яку розслідував спецпрокурор Мюллер.

Про це повідомила речниця Білого дому Сара Сандерс, зазначає американське видання The Hill.

"Колишній адвокат президента не може бути примушений давати такі свідчення, і пану Макгану було доручено діяти відповідним чином", - заявила речниця Білого дому Сара Сандерс. 

Вона підкреслила, що цей крок був вжитий для того, "аби майбутні президенти могли ефективно виконувати обов'язки".

Тим часом, Міністерство юстиції повідомило в листі, що Макган "не має юридичних зобов'язань" свідчити з питань, пов'язаних з його роботою на Дональда Трампа. У цьому зв'язку Мінюст послався на інші прецеденти впродовж минулих десятиліть, коли помічники Білого дому могли не свідчити в Конгресі про виконання своїх службових обов'язків. Як зауважили у відомстві, ця практика існує вже давно і ґрунтується на "фундаментальному розподілі між гілками влади".

Читайте також: Прокуратура США перевірить законність "російського розслідування" Мюллера — NYT

Колишній радник Дональда Трампа Дональд Макган проходив у якості свідка в розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у президентські вибори в США. Він був викликаний головою Юридичного комітету Палати представників Джерольдом Надлером для свідчень по цьому питанню в Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-