Прокуратура США перевірить законність

Прокуратура США перевірить законність "російського розслідування" Мюллера — NYT

Укрінформ
Генеральний прокурор США Вільям Барр доручив федеральному прокурору штату Коннектикут Джону Дарему провести перевірку причин початку розслідування спроб втручання РФ у президентські вибори в США в 2016 році.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на власні джерела.

"Генеральний прокурор США Вільям Барр призначив вищого федерального прокурора в штаті Коннектикут Джона Дарема для вивчення виникнення російського розслідування", - йдеться у повідомленні.

Розслідування очолював спецпрокурор США Роберт Мюллер.

Дарем раніше працював спеціальним прокурором, які розслідує потенційні правопорушення серед співробітників служб національної безпеки, включаючи зв'язки ФБР з кримінальним босом в Бостоні і звинувачення в зловживаннях ЦРУ щодо затриманих.

Барр і Дарем поки не прокоментували цю інформацію.

Водночас видання нагадує, що на початку травня Барр заявляв, що у нього є підлеглі, які "допомагають йому вивчити події літа 2016 року" - періоду, коли було оприлюднено перші повідомлення про російське втручання в американські вибори. Також уточнюється, що президент США Дональд Трамп неодноразово закликав переглянути причини початку розслідування Мюллера.

Читайте також: Трамп йде на загострення з Конгресом — заблокував передачу повного звіту Мюллера

Як повідомлялося, 24 березня генпрокурор США Вільям Барр, який отримав від спецпрокурора Роберта Мюллера доповідь за результатами "російського" розслідування, прозвітував про неї перед Конгресом на чотирьох сторінках. У документі, зокрема, йшлося, що Мюллер не отримав достатньо доказів можливої змови кампанії президента США Дональда Трампа з росіянами, а також перешкоджання правосуддю з його боку.

Натомість із редагованого тексту повного звіту Мюллера, оприлюдненого в середині квітня, стало відомо, що Трамп намагався вплинути на хід розслідування, у тому числі звільнити спецпрокурора. Однак його помічники відмовилися виконувати розпорядження Трампа, наголошувалося у звіті спецпрокурора.

Фото: Getty Images/C.Somodevilla

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-