Ердоган певен, що Туреччина рано чи пізно отримає винищувачі F-35

Ердоган певен, що Туреччина рано чи пізно отримає винищувачі F-35

Укрінформ
Рано чи пізно Туреччина отримає американські винищувачі F-35, при тому, що питання постачання систем С-400 вирішене.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав, спілкуючись з молоддю в Стамбулі напередодні державного свята Дня пам’яті Ататюрка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вони (США – ред.) зараз пропускають м'яч у центрі поля, демонструючи деяке небажання. Але рано чи пізно ми отримаємо F-35», - сказав Ердоган.

Також Ердоган повідомив, що постачання російських С-400 - «вирішене питання».

«Питання С-400 вирішене. Ми не робимо крок назад. Нашою домовленістю було постачання С-400 до липня. Це система захисту, а не система атаки. Якщо здійснюється напад, С-400 активується і здійснює захист», - пояснив президент Туреччини.

Він також висловив переконання у тому, що згодом Туреччина матиме і російські системи С-400, і системи «Патріот».

Читайте також: Вашингтон може зірвати ракетну угоду Москви й Анкари — Bild

Як відомо, наприкінці квітня президенти США і Туреччини обговорили намір Анкари закупити російські ракетні комплекси С-400. Сполучені Штати неодноразово виступали в ультимативній формі проти намірів Туреччини придбати російські комплекси ПРО C-400. У Вашингтоні наголошували, що це скасує домовленості щодо продажу Анкарі надсучасних літаків F-35, оскільки російські комплекси можуть бути використані для збирання польотних і тактичних даних про роботу сучасного американського озброєння.

Окрім того, в Конгресі США заявили, що не виключають запровадження санкцій проти Туреччини в разі реалізації нею контракту з росіянами - як того вимагає "Акт протидії противникам Америки через санкції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-