Трамп обговорив з Ердоганом закупівлю Туреччиною російських С-400

Трамп обговорив з Ердоганом закупівлю Туреччиною російських С-400

Укрінформ
Президент США поспілкувався телефоном із турецьким колегою з низки міжнародних питань, зосередивши увагу на намірі Анкари закупити російські ракетні комплекси С-400.

Про це повідомили в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Лідери обговорили ряд двосторонніх питань, у тому числі спільне бажання збільшити обсяги торгівлі, прогрес у переговорах щодо проблем безпеки в північній Сирії, а також заплановане придбання Туреччиною систем протиракетної оборони С-400", - зазначили в адміністрації президента США.

Читайте також: У США попередили Туреччину про санкції, якщо вона закупить російські С-400

Нагадаємо, Сполучені Штати неодноразово виступали в ультимативній формі проти намірів Туреччини придбати російські комплекси ПРО C-400. У Вашингтоні наголошували, що це скасує домовленості щодо продажу Анкарі надсучасних літаків F-35, оскільки російські комплекси можуть бути використані для збирання польотних і тактичних даних про роботу сучасного американського озброєння.

Окрім того, в Конгресі США заявили, що не виключають запровадження санкцій проти Туреччини в разі реалізації нею контракту з росіянами - як того вимагає "Акт протидії противникам Америки через санкції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-