Євросоюз має залишити відкритими двері для Туреччини – МЗС Греції

Євросоюз має залишити відкритими двері для Туреччини – МЗС Греції

Укрінформ
Міністр закордонних справ Греції Георгіос Катругалос у четвер закликав Брюссель залишили можливість приєднання до Євросоюзу для Туреччини.

Про це повідомляє Politico.

«Глава міністерства закордонних справ Греції Георгіос Катругалос у четвер заявив, що все ще вірить в майбутнє Туреччини в складі ЄС, попри те, що ця країни спускається в авторитаризм і робить суперечливі кроки з пошуку газу в кіпрських водах. Катругалос закликав ЄС залишити відкритими двері для Анкари», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Ердоган обговорив з Путіним порушення "тиші" в Ідлібі

Грецький міністр також підкреслив, що Греція є «однією з небагатьох європейських держав, яка й досі в це вірить», маючи на увазі вже доволі стару турецьку заявку на приєднання до ЄС. Водночас Катругалос наголосив, що перспектива Анкари вступити до блоку залежить від «дотримання нею міжнародного права, своїх зобов’язань та верховенства закону й прав людини».

Читайте також: У Туреччині арештували 29 підозрюваних у зв'язках з ФЕТО

Як відомо, питання про приєднання Туреччини було спірним для країн-членів ЄС з самого початку, але стало ще більш спірним в останні роки, коли президент Реджеп Тайіп Ердоган зробив кроки із консолідації своєї влади. Наразі переговори про приєднання Туреччини до Європейського Союзу зайшли в глухий кут незабаром після того, як вони офіційно почалися у 2005 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-