Східне партнерство: Могеріні розповіла, чого досягли за п'ять років

Східне партнерство: Могеріні розповіла, чого досягли за п'ять років

Укрінформ
Програма «Східного партнерства», десяту річницю якого відзначають цими днями у Брюсселі, має на меті відображення інтересів та сподівань людей та розвиток співпраці.

Про це у вівторок під час конференції високого рівня у Брюсселі з нагоди 10-ї річниці згаданої програми заявила високий представник ЄС Федеріка Могерині.

«Коли ми розпочинали (у складі нової Єврокомісії – ред.) майже 5 років тому, я пам’ятаю, наскільки Східне партнерство було суперечливою політикою, яка могла розглядатися як геополітичний інструмент або в контексті розподілу сфер впливу. Це переважало час від часу. За час, що минув, Європейські інституції і окрема кожна з країн Східного партнерства змогли показати, що наше партнерство не має нічого спільного з геополітикою або сферами впливу.», - зауважила Могерині.

Вона нагадала, що завдяки ЄС країни-партнери змогли просунути вперед реформи, покращити умови життя власних громадян. Вдалося посилити також діалог і співпрацю навіть між країнами-партнерами у регіоні. З кожним із партнерів ЄС працював диференційовано, із повною повагою до інтересів кожної країни.

Читайте також: ЄС дізнався про візит Помпео вночі та ще не "підлаштував" свої плани – Могеріні

«Ми прислуховувались до думок людей, особливо – молоді, які є європейцями. Вони не мають «йти до Європи», тому що вони вже є Європою. Ця робота не спрямована проти будь-кого, і це не може використовуватися проти будь-кого. Результати, яких вдалося досягти, не суперечать нічиїм інтересам, і вони є добрими для всіх. Це є альтернативою ідеям минулого. Переконана, ми маємо й надалі спиратися на почуття людей, на їх мрії та сподівання. Це ті слова, які ми використовуємо у Європі», - додала Могерині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-