З Німеччини цього року депортували понад 5500 осіб

З Німеччини цього року депортували понад 5500 осіб

Укрінформ
За даними МВС Німеччини, з січня по березень 2019 року найбільше людей було вислано з ФРН до Італії, Албанії та Грузії.

Про це повідомляє DW.

"За перший квартал 2019 року з Німеччини було депортовано 5613 осіб. Такі дані видання медіагрупи Funke наводять у неділю, 12 травня, з посиланням на відповідь МВС ФРН на запит фракції Лівої партії в бундестазі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільше мігрантів було вислано до Італії, Албанії та Грузії. У той же час у країни Магрибу депортовано близько 400 осіб. За аналогічний період 2018 року з Німеччини було вислано 6235 осіб, а за весь минулий рік - майже 24 тисячі.

Читайте також: Сейм Латвії прийняв заяву до 75-річчя депортації кримських татар

Експерт парламентської фракції Лівої партії з питань внутрішніх справ Улла Йельпке (Ulla Jelpke) розкритикувала практику висилки. За її словами, число тих, кого депортують, перебуває "на тривожно високому рівні" щодо попереднього року. Перш за все, мова йде про депортацію відповідно до Дублінської угоди. Воно визначає, що мігранти повинні подавати клопотання про отримання притулку в тій країні, де вперше перетнули кордон Євросоюзу.

Тим часом, кількість нелегальних мігрантів, що прибувають до Європейського Союзу, в останні роки скорочується. Так, у 2018 році Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів зареєструвало 150114 нелегальних перетинів кордонів ЄС. Це на 27 відсотків менше, ніж роком раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-