Кількість біженців з Венесуели на кінець року може зрости до 5 мільйонів - Могеріні

Кількість біженців з Венесуели на кінець року може зрости до 5 мільйонів - Могеріні

Укрінформ
Ситуація у Венесуелі залишається важкою, що позбавляє громадян країни не лише базової безпеки, але й засобів до існування. Це спонукає людей полишати країну, відтак до кінця поточного року кількість біженців з Венесуели може сягнути 5 мільйонів осіб.
Про це сьогодні під час відкриття зустрічі Міжнародної контактної групи по Венесуелі у Сан Хосе (San José), столиці Коста-Рики, заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні.

Текст її виступу оприлюднений на сайті Служби зовнішніх дій ЄС.

«З гуманітарної точки зору, мають бути переглянуті дані Об’єднаних Націй, які були оприлюднені місяць тому та вказували, що 7 млн людей, включаючи 3,2 млн дітей, потребують гуманітарної допомоги. Сьогодні ці дані, найімовірніше, є застарілими, внаслідок драматичного погіршення ситуації внаслідок переривання постачання води та електрики у багатьох районах країни. 5000 людей покидають країну кожного дня, і до кінця року, як очікується, кількість біженців з Венесуели та емігрантів сягне 5 млн», - наголосила Високий Представник ЄС.

За її словами, таке драматичне погіршення ситуації перетворює пошук політичного рішення на безумовний та найневідкладніший імператив. Імовірний соціальний та гуманітарний колапс суспільства у Венесуелі може значно ускладнити політичні перетворення. Саме тому необхідно вже зараз підвищити рівень фінансової та гуманітарної відповіді на цю кризу.

У цьому контексті Могеріні нагадала, що Єврокомісія виділила додаткові €50 млн для такої гуманітарної відповіді, та закликала інших міжнародних донорів також збільшити розмір допомоги як Венесуелі, так і сусіднім країнам, які взяли на себе тягар піклування про численних біженців та мігрантів.

Читайте також: Міжнародна контактна група щодо Венесуели збереться в Коста Ріці

«У поточній ситуації не може бути переможців. Час зараз не грає на користь населення Венесуели, яке стикається з підвищенням небезпеки та суттєвим погіршенням умов життя. Наш спільний пріоритет - уникнути ескалації, запобігти репресіям та подальшому насильству, зберегти місце для виникнення політичного процесу. Важливо продовжувати працювати разом в рамках нашої групи, підвищити рівень активної дипломатії та дій, спрямованих та мирне та демократичне вирішення кризи в Венесуелі», - наголосила Високий представник ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-