Помпео про зустріч із Лавровим: “Це була гарна розмова”

Помпео про зустріч із Лавровим: “Це була гарна розмова”

Укрінформ
Держсекретар США вважає, що його переговори з главою МЗС Росії у фінському місті Рованіємі можуть стати початком для досягнення згоди в питаннях, які мають спільний інтерес.

Про це Майк Помпео сказав за підсумками зустрічі, що відбулася в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на Держдепартамент США.

"Це була гарна розмова. Ми охопили широке коло питань, і я думаю, що кожна сторона визначила спосіб, у який ми можемо розпочати процес позитивного спілкування для просування вперед", - зауважив Помпео.

Він підкреслив, що кожна сторона залишається при своїх інтересах, які "є різними". Водночас, за словами держсекретаря, під час зустрічі простежувалося бажання почати процес пошуку можливостей, щоб "досягти реального прогресу на місцях, де є перехресні інтереси".

Читайте також: США занепокоєні агресивною поведінкою Росії в Арктиці - Помпео

Помпео також поінформував, що побачиться з Лавровим ще й у вівторок, за його словами, це буде коротке спілкування.

У відповідь на запитання журналістів, держсекретар уточнив, що, зокрема, в ситуації навколо Венесуели американська сторона зберігає послідовну позицію. США, як і раніше, виступають категорично проти втручання будь-якої іншої країни – Росії, Китаю чи Куби – у боротьбу венесуельського народу за демократію. Про це йшлося на зустрічі з Лавровим, і ця дискусія триватиме, наголосив Помпео.

Як повідомляв Укрінформ, глава Держдепартаменту США Майк Помпео в понеділок розпочав свій візит до Фінляндії для участі в міністерському засіданні Арктичної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-