Словаччина перенесла запуск нових реакторів АЕС через тиск Австрії

Словаччина перенесла запуск нових реакторів АЕС через тиск Австрії

Укрінформ
Словаччина відклала заплановане введення в експлуатацію 3-го та 4-го блоків АЕС "Моховце" через заперечення щодо проекту з боку Австрії.

Про це повідомляє австрійська газета Der Standard.

"Словаччина відкладає введення в експлуатацію 3-го та 4-го блоків АЕС "Моховце", які були піддані критиці з боку Австрії. Як уточнив генеральний директор компанії-оператора Slovenske Elektrarne Браніслав Страчек, введення в експлуатацію блока №3, що планувалося на червень, відкладено щонайменше до листопада 2019 року, або навіть і до березня 2020-го", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що причиною цього став очікуваний протест з боку Австрії проти ліцензії на експлуатацію, яку ближчим часом мав надати словацький орган з ядерного регулювання.

Читайте також: Трамп і президент Словаччини зробили заяву щодо Nord Stream 2

Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц вже привітав рішення відкласти запуск нових реакторів розташованої в сусідній країні АЕС. "Це – перший крок в правильному напрямку. Але ми не зупинимося, доки не будуть прояснені всі наші безпекові побоювання", - заявив він.

За словами Курца, йдеться про безпеку австрійців, і тому Відень вимагає повної прозорості в цьому проекті та допуску міжнародних інспекторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-