ООН вимагає припинити бомбардування лікарень у Сирії

ООН вимагає припинити бомбардування лікарень у Сирії

Укрінформ
ООН занепокоєна обстрілами цивільної інфраструктури в Сирії внаслідок нового сплеску насильства та закликає сторони дотримуватися міжнародного гуманітарного права.

Про це на брифінгу заявив речник генсека ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“ООН надзвичайно занепокоєна нападами на заклади охорони здоров’я у північно-західній Сирії внаслідок нової хвилі ескалації насильства в демілітаризованих зонах та навколо них”, - заявив Дюжаррік.

За його словами, з 28 квітня щонайменше сім таких закладів попали під бомбардування: чотири у регіоні Хама, ще три - в Ідлібі.

“Ми знову закликаємо сторони конфлікту забезпечити захист цивільного населення (і особливо уникати руйнування шпиталів та іншої цивільної інфраструктури) згідно з їхніми зобов’язаннями за міжнародним гуманітарним правом та правами людини”, - додав Дюжаррік.

Читайте також: Сили Асада продовжують атаки в Сирії, загинули ще 10 мирних жителів

Нагадаємо, з квітня у Сирії триває масштабна військова кампанія сил Росії та режиму Асада у регіонах Хама та Ідліб, попри те, що ці території входять до “демілітаризованих зон”, про які президенти Туреччини та РФ домовилися 17 вересня минулого року.

За даними Спілки медичної допомоги та реагування, внаслідок нинішньої ескалації біженцями стали понад 230 тис. осіб.

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року. За даними ООН, в ході конфлікту загинули понад 400 тисяч осіб, більше 10 мільйонів були змушені покинути свої домівки. 4,8 мільйона сирійців знайшли притулок за межами країни.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-