Заява Трампа про підвищення мит обвалила китайські біржі

Заява Трампа про підвищення мит обвалила китайські біржі

Укрінформ
Китайські фондові індекси обвалилися після заяви американського президента Дональда Трампа про підвищення митних тарифів на деякі групи товарів з Китаю.

Про це повідомляє DW.

“Основні фондові індекси Китаю в понеділок, 6 травня, обвалилися більш ніж на п'ять відсотків після заяви президента США Дональда Трампа, який напередодні анонсував у своєму мікроблозі Twitter підвищення ввізного мита на деякі групи китайських товарів”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, індекс шанхайської фондової біржі (Shanghai Composite) знизився на 6,5 відсотка порівняно з попереднім торговельним днем, шеньчженської - на 7,2 відсотка, а гонконгської - на 3,3 відсотка, повідомляє агентство AP. На 0,9 відсотка впав також курс китайського юаня до долара США, проте згодом він дещо відновився.

Поінформовано, що Китай розглядає можливість скасування американсько-китайських торговельних переговорів, запланованих на середу, 8 травня, у Вашингтоні. За даними джерел видання Wall Street Journal, китайська влада була здивована заявою президента США про підвищення мит, тож у КНР розглядають можливість скасування візиту віце-прем'єра Лю Хе до Вашингтона. "Китай не повинен вести переговори з приставленим до голови дулом пістолета", - зазначило джерело.

Читайте також: Ціни на нафту різко падають після заяви Трампа про мита на китайські товари

Згодом гонконгське видання South China Morning Post 6 травня повідомило, що візит Лю Хе до США може все ж таки відбутися, але буде скорочений, інформує DW.

Свою заяву про підвищення мит Трамп пояснив "занадто повільними" переговорами між США та КНР з метою врегулювати торговельний конфлікт між двома провідними економіками світу. При цьому раніше він неодноразово заявляв, що переговори просуваються успішно.

Як повідомляв Укрінформ, американський президент Дональд Трамп написав у Twitter, що США до кінця тижня піднімуть з 10% до 25% тарифи на імпортовану з Китаю продукцію на загальну суму $200 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-