У США заявили, що Китай утримує у

У США заявили, що Китай утримує у "концтаборах" близько трьох мільйонів мусульман

Укрінформ
США звинуватили Китай у відправленні понад мільйона представників мусульманської меншини до «концтаборів».

Про це повідомляє The Guardian.

«У п'ятницю Сполучені Штати звинуватили Китай в ув'язненні понад мільйону мусульман у «концентраційних таборах» - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, коментарі Рендалла Шрівера, який відповідає за азіатський напрямок у Міністерстві оборони США, ймовірно посилять напруженість відносин Вашингтона з Пекіном, який надзвичайно чутливий до міжнародної критики і називає ці табори центрами професійного навчання, спрямованими на протидію загрозі ісламського екстремізму.

«Китайці використовують сили безпеки для масового ув'язнення китайських мусульман до концтаборів», - заявив Шрівер на брифінгу в Пентагоні.

Згідно з його підрахунками, кількість затриманих мусульман близько трьох мільйонів.

Шрівер підкреслив, що використаний ним термін «концтабір», який асоціюється з нацистською Німеччиною, у даному випадку виправданий через масштаби затримань.

Читайте також: Пентагон оприлюднив доповідь про військову загрозу Китаю

Уряд США пригрозив санкціями проти високопоставлених китайських чиновників у Сіньцзяні, регіоні на кордоні з Центральною Азією, де проживають мільйони уйгурів та інших мусульманських етнічних меншин, багато аспектів релігії яких були криміналізовані урядом. Китай попередив, що «відповість» на будь-які санкції.

Фото: rasilnews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-