Пентагон оприлюднив доповідь про військову загрозу Китаю

Пентагон оприлюднив доповідь про військову загрозу Китаю

Укрінформ
Китай нині проводить безпрецедентну реструктуризацію власної армії, що здатне змінити глобальну розстановку сил у світі.

Про це йдеться у спеціальному звіті, підготовленому Міністерством оборони США.

“Народно-визвольна армія Китаю продовжує втілювати найбільш комплексну реструктуризацію в історії, аби стати силою, спроможною проводити складні спільні операції. Збройні сили Китаю прагнуть мати змогу брати участь і перемагати у “інформатизованих локальних війнах” - регіональних конфліктах, які визначаються у режимі реального часу, мережевою структурою управління та точковим ударом”, - зазначається у звіті.

Американські аналітики посилаються на минулорічний програмний звіт КНР, в якому на армію покладається зобов’язання “забезпечувати дотримання китайських інтересів за кордоном”. “У міру зростання світового впливу та міжнародних інтересів Китаю, програма модернізації її Збройних сил стала більш сфокусованою на інвестуванні та інфраструктурі для підтримки ряду місій поза китайською периферією”, - стверджується у документі.

Читайте також: У Пентагоні підтвердили факт ракетних випробувань у КНДР

У звіті звертається увага, що деякі союзники США вже висловили свою стурбованість зростанням агресивності Китаю на міжнародній арені. Зокрема, Данія остерігається не прихованого інтересу КНР до Гренландії. “Військова модернізація Китаю також націлена на отримання можливостей, спроможних нашкодити ключовим операційним та технологічним перевагам США. Китай використовує ряд методів для отримання іноземних технологій подвійного та військового використання, у тому числі застосовуючи направлені іноземні прямі інвестиції, кіберкрадіжки й доступ китайських приватних компаній до цих технологій, а також послуговуючись власними розвідувальними службами, комп’ютерним втручанням й іншими незаконними підходами”, - переконані у Пентагоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-