У Пентагоні підтвердили факт ракетних випробувань у КНДР

У Пентагоні підтвердили факт ракетних випробувань у КНДР

Укрінформ
Міністерство оборони США отримує доповіді про ракетні випробування в Північній Кореї та може підтвердити той факт, що там дійсно мало місце тестування небалістичної зброї.

Ряд заяв з цього приводу був озвучений у четвер в оборонному відомстві США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми обізнані про цю доповідь, втім не маємо коментарів у розвиток", - зауважив представник оборонного відомства США Чарлі Саммерс.

Водночас, пізніше в четвер в.о. міністра оборони Патрік Шенахен зазначив, що може підтвердити випробування в КНДР у середу. "Однак це була не балістична ракета", - наголосив він.

Читайте також: КНДР випробувала ракетну зброю вперше після переговорів із США - ЗМІ

Глава Пентагону також підкреслив, що дії Північної Кореї не призвели до будь-яких змін у планах військових операції США в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, у середу офіційні ЗМІ КНДР заявили про ракетні випробування тактичної зброї. При цьому йшлося, зокрема, про "потужну боєголовку". Крім того, повідомлялося про присутність на випробуваннях глави Північної Кореї Кім Чен Ина.

Читайте також: Переговори про денуклеаризацію: КНДР хоче замість Помпео "більш зрілу людину"

Це стало першим тестуванням ракетної зброї в КНДР після невдалих переговорів лідерів Північної Кореї та США наприкінці лютого цього року у Ханої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-