Переговори про денуклеаризацію: КНДР хоче замість Помпео

Переговори про денуклеаризацію: КНДР хоче замість Помпео "більш зрілу людину"

Укрінформ
Подальша присутність держсекретаря США Майка Помпео на перемовинах з представниками Північної Кореї не сприятиме прогресу у перемовинах щодо денуклеаризації на корейському півострові.

Про це північнокорейському інформаційному агентству заявив начальник департаменту з питань США МЗС КНДР Квон Йонг-ган, передає Yonhap.

“Я боюсь, що якщо Помпео ще раз буде присутній на перемовинах (щодо денуклеаризації — ред.), то тоді за столом знову буде погана атмосфера, а самі перемовини стануть більш складнішими”, - повідомив він.

Квон Йонг-ган також додав, що замість Помпео на перемовинах між США й КНДР повинна буде “більш обережна й зріла людина”.

“Тому навіть в разі ймовірного відновлення діалогу з США, я сподіваюсь, що нашим співрозмовником не був Помпео, а інша людина, яка буде більш обережною й зрілою в комунікаціях з нами”, - додав він.

Як повідомлялося, 27-28 лютого в Ханої проходив другий саміт за участю лідерів Сполучених Штатів Дональда Трампа і Північної Кореї Кім Чен Ина. В ході переговорів лідери обговорили трансформацію двосторонніх відносин, підтримання миру й безпеки в регіоні, а також денуклеаризацію Північної Кореї.

Читайте також: КНДР випробувала ракетну зброю вперше після переговорів із США - ЗМІ

Очікувалося, що вони підпишуть спільну двосторонню угоду, проте глави держав не досягли домовленостей. Однак, президент США Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин не змогли досягти згоди на саміті в Ханої через вимоги КНДР про скасування санкцій, введених США.

Перший саміт США-КНДР проходив у червні 2018 року в Сингапурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-