40% жителів Північної Кореї загрожує голод  - ООН

40% жителів Північної Кореї загрожує голод - ООН

Доповідь
Укрінформ
Близько 40% населення Північної Кореї опинилися перед загрозою голоду, всесвітня продовольча програма збирає гуманітарну допомогу для жителів околиць Пхеньяна.
Про це повідомляє DW з посиланням на доповідь Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП) і Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, представлену в п'ятницю, 3 травня.

Як заявив представник ВПП Ерве Верхозель, запасів продовольства в КНДР не вистачить до наступного врожаю - для забезпечення 25-мільйонного населення бракує близько 1,4 млн т продуктів харчування.

За словами Верхозеля, через посуху, сильну спеку та повені останній урожай виявився найгіршим за десятиліття. Багато сімей - в деяких районах 43% населення - страждають від хронічного недоїдання, тому кожна п'ята дитина відстає в розвитку. Державний пайок було зменшено з 380 до 300 грамів на день.

Читайте також: Лідер КНДР вважає, що мир на Корейському півострові залежить від США

Представник ВПП назвав ситуацію дуже серйозною, і вважає, що вона ще погіршиться, якщо не буде надано допомогу зі сторони. Всесвітня продовольча програма займається підготовкою гуманітарної допомоги для 770,5 тисячі жінок і дітей на околицях столиці КНДР Пхеньяна.

На запитання, чому міжнародна спільнота має допомагати країні, яка кидає мільярди на ракетну і ядерну програму, Верхозель відповів: "Ми не втручаємося в політику. Коли ми бачимо, що люди в біді, ми маємо допомогти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-