Лідер КНДР вважає, що мир на Корейському півострові залежить від США

Лідер КНДР вважає, що мир на Корейському півострові залежить від США

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин під час переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним заявив, що безпека Корейського півострова повністю залежить від позиції Вашингтона.

Про це повідомляє Yonhap.

"Ситуація на Корейському півострові і в регіоні наразі застопорилася і досягла критичної точки. Вона може повернутися до свого початкового стану, оскільки на останньому саміті США прийняли односторонню недобросовісну позицію", - сказав Кім.

Крім того, він звинуватив Вашингтон у тому, що ситуація у переговорах про денуклеаризацію після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом зайшла у глухий кут.

Кім додав, що "мир і безпека на Корейському півострові цілком залежатимуть від майбутнього ставлення США".

Читайте також: Кім Чен Ин відмовиться від ядерної зброї під "залізні" гарантії - Путін

Як повідомлялося, після невдалого закінчення прямих переговорів між Вашингтоном і Пхеньяном США намагаються утримати режим «максимального тиску» на Північну Корею. У березні Сполучені Штати запровадили проти Пхеньяна нові санкції за продовження програми ядерного озброєння. Росія повністю дотримується міжнародних санкцій, хоча при цьому підтримує зусилля Китаю, спрямовані на послаблення покарання Пхеньяна за його ядерні випробування.

З огляду на призупинення переговорів Пхеньяна з Вашингтоном щодо денуклеаризації, Кім, швидше за все, має намір продемонструвати світу, що зв'язки КНДР з Китаєм і РФ залишаються твердими, повідомляють джерела.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-