Кім Чен Ин відмовиться від ядерної зброї під

Кім Чен Ин відмовиться від ядерної зброї під "залізні" гарантії - Путін

Укрінформ
Північнокорейський лідер Кім Чен Ин підтвердив, що готовий відмовитися від ядерної зброї, якщо перед цим йому дадуть «залізні» гарантії безпеки.
Про це Президент РФ Володимир Путін заявив після зустрічі лідером Північної Кореї, повідомляє Радіо Свобода.

Водночас Путін наголосив, що і Москва, і Вашингтон хотіли б ядерного роззброєння Північної Кореї, але, за його словами, гарантії безпеки для Північної Кореї мають бути багатосторонніми.

Експерти вважають, що таким чином Путін натякає на шестисторонні переговори, які велися з цього приводу, поки не зайшли у глухий кут у 2009 році, зауважує видання. Путін додав, що Кім Чен Ин попросив його розповісти про нюанси північнокорейської позиції президенту США Дональду Трампу під час майбутнього російсько-американського саміту.

Читайте також: Путін та Кім Чен Ин майже дві години говорили "тет-а-тет"

Перший російсько-північнокорейський саміт відбувся у Владивостоку. Російські агентства повідомляють, що Кім Чен Ин запізнився на зустріч із Володимиром Путіним. Президенту Росії, який сам часто затримується перед переговорами на найвищому рівні, довелося чекати лідера КНДР близько півгодини. «Дякую, що приїхали», – сказав Путін лідеру Північної Кореї, коли той з’явився у залі переговорів.

Зміст переговорів не розголошується, але, Кремль уже підтвердив, що за підсумками зустрічі лідерів не буде ні спільних заяв, ні підписання документів.

До Росії Кім Чен Ин прибув через два місяці після невдалої зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Після невдалого закінчення прямих переговорів між Вашингтоном і Пхеньяном США намагаються утримати режим «максимального тиску» на Північну Корею. У березні Сполучені Штати запровадили проти Пхеньяна нові санкції за продовження програми ядерного озброєння. Росія повністю дотримується міжнародних санкцій, хоча при цьому підтримує зусилля Китаю, спрямовані на послаблення покарання Пхеньяна за його ядерні випробування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-