У Польщі відзначають День конституції

У Польщі відзначають День конституції

Фото, відео
Укрінформ
У Польщі в п’ятницю, 3 травня, відзначають День конституції з нагоди 228-річчя ухвалення першої конституції РП.

По всій країні проходитимуть урочистості заходи, зокрема й за участю перших осіб держави, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Відзначення Дня конституції розпочнеться святковим богослужінням у костелі святого Яна Хрестителя у Варшаві за участю президентського подружжя.

Згодом, відбудуться святкові урочистості на Замковій площі польської столиці, під час яких президент Анджей Дуда виголосить промову і вручить державні нагороди.

Після обіду у Варшаві відбудеться військовий парад з нагоди Дня конституції, а також 20-річчя членства Польщі в НАТО і 15-річчя членства країни в ЄС. Парад відбудеться під гаслом “Сильні в Альянсах”.

У військовому параді візьмуть участь 2 тис. осіб, зокрема солдати польської армії та союзницьких військ. Також залучені 200 одиниць техніки Збройних сил Польщі, польської поліції, пожежної і прикордонної служби. Зокрема, на параді можна буде побачити танки, бронетранспортери, БМП, самохідні ракетні установки. Крім того, в небі пролетять 8 літаків та гелікоптерів.

У Польщі відзначають День конституції / Фото: Банахевич Юрій, Укрінформ

Загалом, святкові заходи відбудуться у багатьох містах Польщі.

День конституції Польщі також відсвяткували у Львові. 

У Львові відзначили День конституції Польщі / Фото: Николаєвич Альона, Укрінформ

Читайте також: Польща відзначає День державного прапора

Перша Конституція Речі Посполитої була ухвалена Сеймом 3 травня 1791 року. Її вважають однією з найстаріших у Європі. Втім, спроба імплементації положень цього документа зазнала невдачі через спротив місцевих магнатів і окупацію польського королівства російськими військами в 1792 році.

У Польщі 3 травня - вихідний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-