Росія перешкоджає розв'язанню конфлікту на Донбасі - глава МЗС Естонії

Росія перешкоджає розв'язанню конфлікту на Донбасі - глава МЗС Естонії

Укрінформ
Рішення президента РФ Володимира Путіна про надання людям, які проживають на тимчасово окупованих територіях на Донбасі, можливості подати заяву про надання російського громадянства тільки перешкоджає вирішенню конфлікту в регіоні.

Про це в телефонній розмові з мінстром закордонних справ України Павлом Клімкіним заявив глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу, повідомляє DELFI.

"Рішення президента Путіна про надання людям, які проживають на тимчасово окупованих територіях Східної України, можливості подати заяву про надання російського громадянства у прискореному порядку заслуговує на жаль. Цим черговим дестабілізуючим кроком Росія перешкоджає розв'язанню конфлікту", - сказав Рейнсалу.

Він підкреслив, що підтримка з боку Естонії суверенітету і територіальної цілісності України непохитна, і цю позицію Естонія продовжить відстоювати і надалі.

Естонський міністр також запевнив Клімкіна, що Естонія, як і раніше підтримує Україну в її прагненні до євроатлантичної інтеграції, в тому числі проведення реформ.

Читайте також: Коломойський заявив, що на Донбасі триває "громадянський конфлікт"

Відзначається, що міністр Клімкін в свою чергу привітав новий уряд Естонії зі вступом на посаду.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким на спрощений порядок отримання російського паспорта можуть претендувати жителі ОРДЛО, а також громадяни України, які в березні 2014 року проживали у Криму.

У МЗС України засудили рішення Кремля про спрощений порядок надання російського громадянства громадянам України, заявивши, що це грубе порушення норм міжнародного права і державного суверенітету України.

Фото: DELFI.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-