Штати прокоментували закони РФ про покарання за

Штати прокоментували закони РФ про покарання за "фейки" та "неповагу до влади"

Укрінформ
США занепокоєні ухваленням Росією обмежувальних законів про ЗМІ, що передбачають кримінальну відповідальність за "фейкові новини" та "неповагу до влади".

Про це заявив виконуючий обов'язки заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макріс під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми підтримуємо мандат і незалежність Офісу представника з питань свободи засобів масової інформації. Ми поділяємо занепокоєння, висловлене представником з питань свободи ЗМІ щодо прийняття Росією обмежувальних законів про ЗМІ. Особливо тривожними є два нових заходи. Забороняється висловлювати "неповагу" до російської держави, російського суспільства, державних символів, конституції або державних чиновників. Друга - це заборона так званих "фейкових новин", що передбачає кримінальну відповідальність за поширення інформації, яку уряд вважає "неправдивою" в Інтернеті", - заявив Макріс у своїй заяві з нагоди Всесвітнього дня свободи преси.

Читайте також: Путін підписав закон про ізоляцію Рунету - ЗМІ

Американський дипломат вказав на те, що, згідно з новими законами, уряд може повністю заблокувати сайт, якщо його власник не видалить негайно образливу інформацію. "Це – серед останніх обмежувальних заходів, які російський уряд вжив, щоб залякати і контролювати пресу", - заявив Макріс.

Він також висловився на підтримку заяви представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, в якій міститься засудження погіршення свободи слова та безпеки журналістів в Криму, що стало результатом окупації Росією півострова.

Карикатура: Сергій Йолкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-