Кожен десятий європеєць проголосує за популістів і правих

Кожен десятий європеєць проголосує за популістів і правих

Опитування
Укрінформ
Праві екстремістські партії мають великі надії щодо виборів до нового Європейського парламенту наприкінці травня. Адже багато хто з виборців виступає проти соціальних партій, тобто один із десяти європейців, хто має право голосу, готовий віддати його за праві популістські чи навіть праві екстремістські партії.

Такого висновку дійшли експерти Фонду Бертельсманна після проведеного ними дослідження, яке вони представили в п'ятницю в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Популістським партіям вдалося у відносно короткий час створити стабільну основу, ядро ​​своїх виборців», - заявив співавтор дослідження Роберт Феркамп.

Так, 10,3 відсотка або один з десяти європейців, хто має право голосу, готовий віддати його за праві популістські чи навіть праві екстремістські партії на європейських виборах, йдеться у дослідженні.

З іншого боку, 6,2% респондентів заявили, що голосуватимуть за ліві або ліві популістські партії.

Багато громадян більше не вибирають «традиційні» партії, а голосують проти них через розчарування та зневіру в те, що вони можуть представляти їх інтереси.

Читайте також: Мінгареллі не бачить причин скасовувати безвіз ЄС з Україною

Водночас, про те, що ніколи не стали б голосувати за партії подібних спектрів, сказали близько 52% опитуваних.

«Ніколи не проголосували б» за ліберальні партії 50,7%; 47,8% у жодному разі не мають наміру підтримувати соціал-демократів або консерваторів; 47% - Зелених, за яких узагалі готові проголосувати лише 4,4%.

В опитуванні взяли участь 23 725 громадян в 12 країнах ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-