Пхеньян назвав

Пхеньян назвав "нісенітницею" заяву Болтона про умову третього саміту з США

Укрінформ
У Північній Кореї вважають "нісенітницею" слова радника з нацбезпеки США Джона Болтона про те, що третьому саміту глав КНДР і США має передувати суттєве підтвердження денуклеаризації з боку Пхеньяна.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ КНДР Чхве Сон Хі, повідомляє Yonhap з посиланням на північнокорейське інформагентство ЦТАК.

"Болтон ... показав себе вищим за інших, сказавши таку нісенітницю, що США мають бачити реальні докази того, що Північна Корея прийняла стратегічне рішення про відмову від ядерної зброї до третього саміту КНДР і США і що вона має бути готовою обговорити те, про що говорив президент Трамп у "Великій угоді", - сказала Чхве.

Вона звинуватила провідного американського дипломата в нездатності зрозуміти позицію Пхеньяна, що призвело до того, що переговори про денуклеаризацію стали "заплутаними".

Раніше Джон Болтон у корнтексті підготовки третього саміту лідерів США і КНДР заявив у інтерв'ю, що керівництво КНДР має заявити про свою стратегічну відмову від розробки ядерної зброї і бути готовим прийняти умови "Великої угоди" президента США Дональда Трампа.

Як повідомляв Укрінформ, другий саміт глав двох держав пройшов 27-28 лютого у Ханої (В'єтнам). Він завершився достроково, після чого обидва лідери негайно залишили місце переговорів.

Читайте також: У Пентагоні підтвердили факт ракетних випробувань у КНДР

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що буде готовий зустрітися з Трампом утретє за умови, що Сполучені Штати повністю змінять свій підхід до Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-