Помпео відкинув вимогу КНДР щодо його заміни на перемовинах про денуклеаризацію

Помпео відкинув вимогу КНДР щодо його заміни на перемовинах про денуклеаризацію

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео відкинув вимогу Північної Кореї стосовно його заміни на перемовинах щодо денуклеаризації КНДР.

Про це повідомляє CBS News.

"Нічого не змінилося, ми продовжуємо працювати. Я все ще керую командою", - заявив Помпео журналістам у п'ятницю.

Держсекретар також наголосив, що він та спецпосланець США у Північній Кореї Стівен Біган працюватимуть у даному напрямку і далі.

"Ми будемо продовжувати тиснути на Північну Корею, щоб вона відмовилася від усієї своєї зброї масового знищення, балістичних ракет і пов'язаних з нею програм і засобів... Ми будемо продовжувати дотримуватися всіх санкцій проти Північної Кореї і закликати кожну країну робити це", - сказав Помпео.

Як повідомлялося, раніше начальник департаменту з питань США МЗС КНДР Квон Чжон Гин заявив, що подальша участь держсекретаря США Майка Помпео у перемовинах з представниками Північної Кореї щодо денуклеаризації на Корейському півострові "не сприятиме прогресу".

Квон висловив побажання, щоб замість Помпео американську сторону на перемовинах представляла “більш обережна і зріла людина”.

Читайте також: Переговори про денуклеаризацію: КНДР хоче замість Помпео "більш зрілу людину"

Як повідомлялося, 27-28 лютого в Ханої проходив другий саміт за участю лідерів Сполучених Штатів Дональда Трампа і Північної Кореї Кім Чен Ина. Під час переговорів лідери обговорили трансформацію двосторонніх відносин, підтримання миру й безпеки в регіоні, а також денуклеаризацію Північної Кореї.

Очікувалося, що вони підпишуть спільну двосторонню угоду, проте глави держав не досягли домовленостей через вимоги КНДР щодо скасування санкцій, введених США.

Перший саміт США-КНДР відбувся у червні 2018 року в Сінгапурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-