У Туреччині затримали двох шпигунів, які працювали на ОАЕ

У Туреччині затримали двох шпигунів, які працювали на ОАЕ

Укрінформ
У Туреччині заарештували двох чоловіків, які зізналися у шпигунстві за громадянами арабських держав на користь Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це заявили представники спецслужби країни в п'ятницю, 19 квітня, повідомляє DW.

Турецькі органи перевіряють можливий зв'язок затриманих із вбивством у стамбульському консульстві Саудівської Аравії журналіста Джамаля Хашоггі.

Один з чоловіків прибув до Туреччини за кілька днів після вбивства журналіста у жовтні 2018 року, зазначив турецький чиновник. Інший підозрюваний приїхав пізніше.

"Ми розслідуємо питання про те, чи пов'язаний приїзд першого чоловіка до Туреччини з вбивством Джамаля Хашоггі", - сказав представник турецьких спецслужб. Він додав, що за підозрюваним стежили протягом шести місяців до його затримання.

Читайте також: Держдеп оприлюднив список осіб, причетних до вбивства Хашоггі

"Можливо, це була спроба зібрати інформацію про арабів, що мешкають у Туреччині, у тому числі про політичних дисидентів", - зазначив представник влади. За його словами, підозрювані у шпигунстві повідомили, що вербували інформаторів та платили їм за інформацію. "У нас є докази таємної діяльності на території Туреччини. Вони також зізналися, що працювали для розвідувальної служби ОАЕ", - зазначив представник спецслужби.

У Міністерстві закордонних справ ОАЕ поки що не прокоментували ситуацію.

Читайте також: Нареченій журналіста Хашоггі також загрожувало вбивство

Як повідомлялося, 59-річний оглядач американської газети The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для шлюбу з громадянкою Туреччини. Через два тижні після зникнення журналіста під тиском світової спільноти Саудівська Аравія визнала, що Хашоггі убили в саудівському консульстві Стамбула. Спеціально для вчинення злочину з королівства до Стамбула прибули 15 осіб. У січні 2019 року в Саудівській Аравії розпочався процес над підозрюваними у вбивстві журналіста.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-