Держдеп оприлюднив список осіб, причетних до вбивства Хашоггі

Держдеп оприлюднив список осіб, причетних до вбивства Хашоггі

Укрінформ
Державний департамент США оприлюднив список із 16-ти осіб, які, за інформацією американської сторони, були причетні до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, і проти яких Вашингтон запроваджує візові санкції.

Про це йдеться в офіційній заяві офісу речника Державного департаменту США, оприлюдненій у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні державний секретар США Майкл Помпео публічно оголосив санкції проти ряду осіб за їхню роль у вбивстві Джамаля Хашоггі", - зазначається в оприлюдненому документі.

При цьому вказується перелік з 16-ти осіб, причетних до розправи над саудівським журналістом.

Читайте також: Вбивство Хашоггі: Інтерпол оголосив у розшук 20 осіб

Санкції запроваджені відповідно до закону, який передбачає, що "у випадках, коли держсекретар має перевірену інформацію про причетність посадових осіб іноземних урядів до серйозної корупції або грубих порушень прав людини, ці особи та члени їхніх сімей не мають права в'їзду до США". 

Нагадаємо: 2 жовтня минулого року саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник після відвідування консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене у кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте також: Вбивство Хашоггі: США скасували візи двом десяткам громадян Саудівської Аравії

У листопаді під час обшуку у резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-