Вбивство Хашоггі: США скасували візи двом десяткам громадян Саудівської Аравії

Вбивство Хашоггі: США скасували візи двом десяткам громадян Саудівської Аравії

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео в п'ятницю надав Конгресу свіжу інформацію про обставини вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на представника Держдепартаменту США.

Сенат США надав адміністрації президента Трампа термін до 120 днів – до 8 лютого, щоб підготувати доповідь про те, хто несе відповідальність за смерть Хашоггі і чи повинен Вашингтон вводити санкції відносно цієї людини або групи людей. Вдень у п'ятницю помічники сенаторів повідомили, що доповідь не була отримана.

Представник Білого дому зазначив, що Держдепартамент регулярно повідомляв Конгресу про обставини розслідування вбивства Хашоггі в саудівському консульстві в Стамбулі і зазначив, що США вже ввели санкції відносно ряду громадян Саудівської Аравії.

У четвер Держдепартамент вказав, що він скасував візи у двох десятків громадян Саудівської Аравії і заморозив активи 17 підозрюваних.

Читайте також: Наслідний принц погрожував Хашоггі за рік до вбивства — NYT

Саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у посольстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції і Великій Британії.

Раніше Центральне розвідувальне управління заявило, що вбити журналіста Хашоггі в Стамбулі наказав принц-спадкоємець Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-