Вбивство Хашоггі: Інтерпол оголосив у розшук 20 осіб

Вбивство Хашоггі: Інтерпол оголосив у розшук 20 осіб

Укрінформ
Інтерпол випустив «червоні картки» на 20 людей з метою їхнього арешту та екстрадиції у зв'язку із вбивством саудівського журналіста Джемаля Хашоггі.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Міністерство юстиції Туреччини.

“Туреччина заявила у четвер, що Інтерпол видав червоні повідомлення, наказуючи знайти та тимчасово затримати для екстрадиції, на 20 осіб у справі вбивства саудівського журналіста Джемаля Хашоггі”, - йдеться у повідомленні.

Міністерство юстиції Туреччини заявило, що 15 листопада звернулося з повідомленнями про розшук щодо 18 осіб, ще щодо двох осіб - 21 грудня. Інтерпол видав ордер 1 березня.

Читайте також: Наречена Хашоггі закликала ЄП ввести санкції проти Ер-Ріяду

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джемаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене у кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте також: Нареченій журналіста Хашоггі також загрожувало вбивство

У листопаді під час обшуку у резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-