Нареченій журналіста Хашоггі також загрожувало вбивство

Нареченій журналіста Хашоггі також загрожувало вбивство

Доповідь
Укрінформ
Нареченій саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, вбитого у саудівському консульстві в Стамбулі 2 жовтня, також загрожувало вбивство.

Про це повідомляє Middle East Monitor з посиланням на доповідь управління з безпеки Стамбула.

«Офіцер безпеки, який стояв перед будівлею консульства в день інциденту, увійшов до будівлі і передав якусь інформацію тим, хто знаходився всередині», - вказується в документі.

Припускається, що таким чином було передано команду про вбивство Хашоггі.

«Цей співробітник бачив наречену Хашоггі, але не розповів про неї… Якби він повідомив, можливо, вбивство було б відмінено, або інша ймовірність полягає в тому, що Хатідже (наречена Хашоггі – ред.) могла стати другою жертвою злочину», - йдеться у документі.

Наразі слідство висунуло нове припущення щодо можливого знищення тіла Хашоггі, зокрема його спалення на території консульства, де є дві печі, в яких можливо досягти температури 1000 градусів за Цельсієм, що може знищити навіть сліди ДНК.

Читайте також: Штати продовжать розслідування вбивства Хашоггі - Помпео

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Фото: Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-