Штати продовжать розслідування вбивства Хашоггі - Помпео

Штати продовжать розслідування вбивства Хашоггі - Помпео

Укрінформ
Адміністрація США Дональда Трампа збільшить свої зусилля в розслідуванні вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявив у понеділок під час виступу в Посольстві Сполучених Штатів у Будапешті державний секретар Майкл Помпео, повідомила прес-служба Держдепартаменту США.

"Америка не покриває убивств. Америка вжила багато заходів у відповідь на трагічну загибель Джамаля Хашоггі та надалі вживатиме більше заходів, щоб продовжувати розслідування. Ми старанно працюємо над цим", - наголосив глава Держдепартаменту США у відповідь на запитання журналістів.

Читайте також: Вбивство Хашоггі: США скасували візи двом десяткам громадян Саудівської Аравії

Він також пообіцяв, що адміністрація повідомлятиме, коли матиме більше інформації по справі, та притягне до відповідальності всіх причетних.

Нагадаємо: саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у посольстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте також: Вбивство Хашоггі було сплановане посадовцями Саудівської Аравії - ООН

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції і Великій Британії.

Раніше ЦПУ заявило, що вбити журналіста Хашоггі в Стамбулі наказав принц-спадкоємець Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-