Штати готові до жорстких дій проти РФ за втручання у справи інших країн — Помпео

Штати готові до жорстких дій проти РФ за втручання у справи інших країн — Помпео

Укрінформ
У п’ятницю, 19 квітня, Державний секретар США Майк Помпео заявив, що Білий дім готовий підвищувати ціну для Росії за втручання у справи інших країн та йти на жорсткі дії.

Про це він заявив, відповідаючи на питання журналіста під час прес-конференції, повідомляє Washington Post.

“Росія втручається у справи цілої низки країн... Венесуела. Вплив на Україну. Всі їхні зусилля з втручання у вибори у всьому світі. Не лише наші у 2016-му році, але й інші. Це все серйозні та реальні втручання”, - зазначив він.

Читайте також: Мінфін США заблокував операції Центробанку Венесуели

Держсекретар США додав, що не було жодної зустрічі на найвищому рівні з представниками російського уряду, коли США не ставили б ці питання та не висловлювали своє занепокоєння втручанням росіян в американські вибори. 

“Наша вимога: Росія не повинна вчиняти дій, які впливають на спроможність нашої демократії бути успішною... Як ви вже бачили з діяльності нинішньої адміністрації, ми будемо йти на жорсткі дії, які підвищують ціну для Росії за її шкідливу діяльність”, - пояснив Помпео.

Читайте також: Росія заборонила імпорт українських труб, картону та одягу

Як повідомляв Укрінформ, раніше Держсекретар США Майкл Помпео наголосив, що США розглядають усі варіанти впливу на ситуацію в Венесуелі – від політичного й економічного тиску до потенційного застосування військового компоненту, уникаючи при цьому різких заяв.

Також Президент України Петро Порошенко 19 квітня має провести телефонну розмову з держсекретарем США Майклом Помпео.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-