У Москві померла вдова Слободана Мілошевича

У Москві померла вдова Слободана Мілошевича

Укрінформ
Сербські засоби інформації повідомили про смерть дружини колишнього сербського і югославського авторитарного керівника Слободана Мілошевича в Росії.

Про це інформує "Радіо Свобода".

Мир’яна Маркович, яка дуже тяжко хворіла, померла в лікарні в Москві у віці 76 років. Про причини смерті нічого не повідомляють. Маркович прожила останні 16 років у Росії, де вона отримала політичний притулок.

Її чоловіка арештували у 2001 році та судили на Гаазькому трибуналі за геноцид і інші злочини проти людяності, скоєні під час збройних конфліктів, що настали після розпаду Югославії в 1990-х роках. Екс-президент Сербії помер за ґратами в ізоляторі трибуналу у 2006 році ще до винесення йому вироку.

Читайте також: У Сербії страйкують адвокати після вбивства захисника Мілошевича

Дружина Мілошевича, яка працювала професором соціології в Белградському університеті, виїхала з Сербії 2003 року.

Минулого року суд у Сербії заочно засудив Маркович до одного року позбавлення волі, визнавши її винною у зловживанні повноваженнями у справі про надання державної квартири своїй помічниці. У березні цього року апеляційний суд скасував той вирок і призначив новий розгляд справи. Вона також була в Сербії фігурантом низки інших справ, а сербське відділення «Інтерполу» у 2005 році видало на неї міжнародний ордер на арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-