Росія знову ставить під сумнів Катинський злочин – посол РП в Україні

Росія знову ставить під сумнів Катинський злочин – посол РП в Україні

Укрінформ
Росія зараз знову ставить під сумнів скоєння Катинського злочину і відмовляється передавати Польщі архівні матеріали по цій трагічній події.

На цьому наголосив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, вшанувавши пам'ять жертв Катині під час відвідання польської частини Національного меморіального комплексу "Биківнянські могили" поблизу Києва, інформує Dzieje.pl.

“Обов’язком живих є пам'ять про жорстоко убитих. Нашим завданням є бути разом з родинами жертв Катині у кожну річницю, оскільки правда про Катинський злочин у нинішній час знову ставиться під сумнів (Росією - ред.), адже нам відмовляють у повному доступі до архівів, нам відмовляють у реабілітації наших батьків і дідів. А злочин, за який не понесено жодної відповідальності, буде повторюватися”,- заявив Ціхоцький.

Він підкреслив, що цей злочин вже повторюється, адже “гинуть українці за те, що є українцями, гинуть грузини за те, що є грузинами, і відновлюється агресивна Росія, яка не відповіла за свої злочини, зокрема скоєні і проти поляків”.

Читайте також: Луїзіана визнала Голодомор геноцидом українського народу

На території Національного меморіального комплексу "Биківнянські могили" у братських могилах поховано близько 150 тис. жертв сталінського терору різних національностей, зокрема, близько 3,5 тис. поляків з так званого катинського списку.

Загалом за рішення вищого керівництва СРСР від 5 березня 1940 року було розстріляно 22 тис. поляків, яких поховано у Катині, Твері, Харкові та Биківні.

Фото: twitter.com/B_Cichocki

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-