Польські винищувачі цьогоріч 18 разів піднімалися на перехоплення літаків РФ над Балтикою

Польські винищувачі цьогоріч 18 разів піднімалися на перехоплення літаків РФ над Балтикою

Укрінформ
Польські пілоти, які охороняють повітряний простір країн Балтії, від початку цього року здійснили 18 вильотів через порушення простору російськими літаками.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Командувач Польського військового контингенту «Орлік 8», підполковник Адам Каліновський сказав, що від початку цьогорічного розгортання контингенту польські пілоти здійснили 18 бойових польотів", - йдеться у повідомленні.

Тільки за минулий тиждень у межах місії з патрулювання Baltic Air Policing винищувачі НАТО двічі вилітали для розпізнання російських військових літаків над Балтійським морем.

За інформацією Міністерства оборони Литви, винищувачі НАТО 1 квітня ідентифікували російський транспортний літак Ан-26. Цей літак, згідно з планом польоту, летів із Калінінградської області, але мав вимкнені приймально-передавальні пристрої. Транспондер був також вимкнений у російського розвідувального літака Іл-20, що 4 квітня летів у напрямку Калінінградської області.

До кінця місяця місію Baltic Air Policing виконують солдати Польського військового контингенту «Орлік 8», розгорнутого на авіабазі в литовському місті Шяуляй.

Читайте також: Авіапатруль НАТО двічі за тиждень супроводжував військові літаки РФ у Балтії

Як сказав речник контингенту, майор Адам Мазур, польські винищувачі F-16 піднімаються за сигналом вищих органів командування. "Пілоти вдягаються і якомога швидше запускають двигуни. Їх спрямовують туди, де була виявлена загроза", - сказав він.

Уперше в місії Baltic Air Policing Польща взяла участь у 2005 році. Поляки є одними із найактивніших її учасників. Нинішній контингент розгорнуто у Литві увосьме. Наступного разу польські пілоти будуть захищати повітряний простір країн Балтії наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-