ЄС підтримав прокурора Гаазького трибуналу після скасування його візи до Штатів

ЄС підтримав прокурора Гаазького трибуналу після скасування його візи до Штатів

Укрінформ
Євросоюз визнає важливу роль, яку Міжнародний кримінальний суд (МКС) відіграє у підтриманні міжнародного правопорядку, і очікує, що Сполучені Штати діятимуть у повній відповідності до взятих на себе міжнародних зобов’язань щодо цієї установи.

Відповідну заяву речника ЄС оприлюднено на сайті Служби зовнішніх дій Євросоюзу у зв’язку із рішенням США відкликати візу на в’їзд до країни для прокурора Міжнародного кримінального суду.

«Влада Сполучених Штатів відкликала візу прокурора Міжнародного кримінального суду для в’їзду в Сполучені Штати. Європейський Союз ще раз наголошує на серйозному занепокоєнні у зв’язку із політикою США відносно МКС», - йдеться у документі.

Читайте також: США скасували візу головному прокурору Гаазького трибуналу

Євросоюз наголошує, що МКС відіграє ключову роль у боротьбі проти безкарності за міжнародні злочини. У цьому контексті захист нейтральності та юридичної незалежності МКС є вирішальним для його ефективного та належного функціонування.

«ЄС очікує, що США забезпечать, щоб будь-яких заходи, ухвалені відносно МКС, повною мірою відповідали міжнародним зобов’язанням країни, з урахуванням Угоди про взаємини між МКС та ООН. ЄС повністю підтримує МКС та його незалежність, готовий співпрацювати з МКС, щоб гарантувати його ефективність, та очікує, що Сполучені Штати також надаватимуть йому необхідну допомогу та підтримку», - йдеться у заяві речника ЄС.

Читайте також: США готують санкції для п'яти російських банків

Як повідомлялося раніше, Сполучені Штати Америки відкликали в’їзну візу для прокурора Міжнародного кримінального суду. Напередодні державний секретар США Майк Помпео заявляв про намір скасувати візи представникам МКС, які ведуть розслідування щодо законності дії американських військових під час військових операцій за кордоном. Зокрема, прокурор МКС Фату Бенсуда заявляла про намір розслідувати злочини, які могли бути скоєні американськими військовими під час операції в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-