У Росії оштрафували Twitter за відмову надати інформацію про зберігання даних

У Росії оштрафували Twitter за відмову надати інформацію про зберігання даних

Укрінформ
Cуд у Москві оштрафував соцмережу Twitter на три тисячі рублів за відмову надати дані про локалізацію в Росії баз даних користувачів соцмережі.

Про це повідомляє Медіазона.

"Мировий суддя судової дільниці № 422 по Таганському району Москви оштрафував Twitter на три тисячі рублів за відмову надати дані про локалізацію в Росії баз даних користувачів соцмережі", - йдеться в повідомленні.

Суддя визнав компанію винною в порушенні статті 19.7 КпАП РФ (ненадання інформації).

Як з'ясувалося на засіданні, в одній з відповідей Twitter на запит інформації про локалізацію даних йшлося, що компанія "цінує діалог з Роскомнаглядом", і розповідалося про цінності соцмережі та нові функції налаштування повідомлень.

Ця відповідь не влаштувала Роскомнагляд - надалі Twitter повідомив, що ще вивчає запит відомства, і пообіцяв невдовзі надіслати необхідні дані.

Читайте також: В ОБСЄ занепокоєні реакцією Роскомнагляду на "Путін п***р"

Роскомнагляд склав адміністративний протокол на Twitter наприкінці лютого. Крім того, такий же протокол оформили на Facebook. Перед цим відомство вимагало від Twitter і Facebook надати інформацію про локалізацію баз даних, однак відповіді компаній Роскомнагляд визнав «формальними».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-