В ОБСЄ занепокоєні реакцією Роскомнагляду на

В ОБСЄ занепокоєні реакцією Роскомнагляду на "Путін п***р"

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив занепокоєння з приводу вимоги Роскомнагляду видалити новини про графіті на будівлі УМВС в Ярославлі з написом "Путін п***р".

Про це Дезір написав на своїй сторінці у Twitter.

"Я стурбований тим, що Роскомнагляд закликає засоби масової інформації в Ярославлі в Росії - "Яркуб" та 76.ru - видалити повідомлення про графіті, де згадувалося ім’я президента, на основі закону, який забороняє неповагу до державних органів влади", - йдеться у повідомленні.

Раніше Дезір засудив ухвалення в Росії законів про заборону поширення фейкових новин і переслідування за явні образи представників влади в ЗМІ та інтернеті. За його словами, ці закони "передбачають ширші обмеження та цензуру стосовно інтернет-журналістики і свободи слова в інтернеті".

Читайте також: У Росії розроблять систему “відлову” пошукових сайтів та VPN-сервіси

Як повідомляють російські ЗМІ, в ніч на 31 березня на фасаді будівлі обласного УМВС в Ярославлі з'явилося графіті з написом "Путін п***р", про що написали деякі місцеві видання.

Генпрокуратура Росії вимагала від Роскомнагляду звернутися до ярославських видань з вимогою видалити новини про зухвале графіті про Путіна, таким чином вперше застосувавши нещодавно ухвалений закон про неповагу до влади.

Раніше українські футбольні фанати також створили популярну пісню про президента РФ "Путін х***о".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-